Technológiák

Implantátumok

Hiányzó fogak pótlása titán műgyökérrel

 

A fogászati implantátumok megjelenésével szinte kompromisszumok nélkül pótolhatjuk a hiányzó, elvesztett fogakat. Megoldást nyújtanak akár egy, akár több fog hiányának esetében, amennyiben nem kívánjuk lecsiszolni a foghiányt határoló ép fogakat a pótláshoz, valamint akkor is, ha a kivehető fogsort szeretnénk stabilabbá tenni. Az implantátumok – más néven műgyökerek – anyaga legtöbbször a titánnak valamely ötvözete, ami tökéletesen biokompatibilis, azaz minimális az esély a kilökődésre.

A műgyökér behelyezését alapos tervezés előzi meg, a beavatkozás pedig teljes mértékben fájdalommentes. Helyi érzéstelenítés után készítjük elő a területet, ahová a steril műgyökér egyszerűen becsavarható. A seb zárása után alapos eligazítás következik, majd a gyógyulási idő után az implantátum megterhelhetővé válik, azaz elkészülhet rá a fogpótlás, a „Koronák, hídpótlások” részben leírtaknak megfelelően. Néhány esetben lehetőség nyílik az azonnali implantációra, ilyenkor azonnal megterhelik a műgyökeret, és egy ideiglenes koronát készítenek az implantátumba illeszkedő fejre.

Klinikánkon ezeket a kíméletes műtéti beavatkozásokat gyakorlott, szájsebészetben és implantációban jártas kollégáink végzik, akik több, csúcsminőségű implantátum közül segítenek kiválasztani az Önnek leginkább megfelelőt.

vissza a technológiákhoz