Technológiák

Gyökérkezelés

A gyulladt fogak fájdalommentes gyógyítása

 

A gyökérkezelés a fogmegtartó kezelések folyamatosan fejlődő ága, segítségével sok esetben kihúzásra ítélt fogak is megmenthetőek. A beavatkozás szükségességének leggyakoribb oka a fogbél (a fogat ellátó erek és idegek) befertőződése, gyulladása, a fog elhalása, amely a leggyakrabban mély fogszuvasodás miatt alakulhat ki. Az elhalt szövetekben a baktériumok nagyon rövid időn belül elszaporodnak, majd a gyökereken keresztül a gyulladásos folyamat továbbterjed. A gyökérkezelés célja a fog belsejének (fogbél és gyökércsatornák) kitisztítása és a külvilágtól való teljes, hermetikus lezárása az újbóli fertőzés elkerülése érdekében.

A gyökérkezelés alapvetően fájdalommentes beavatkozás, de figyelembe kell vennünk, hogy a gyulladt fogak érzéstelenítése jóval nagyobb türelmet igényel. Első lépésben teljeskörű röngten vizsgálattal felmérjük az érintett területet, majd az érzéstelenítést követően feltárjuk és kitisztítjuk a gyulladt gyökércsatornákat. Az egyes ülések között jól záró, fertőtlenítő hatású ideiglenes tömést készítünk. A gyulladás elmúltával gyökértömést készítünk, melynek célja a a gyökércsatorna kitöltésével a probléma végleges megszüntetése.

Rendelőnkben X-Smart gépi gyökércsatorna tágító rendszert, és Formatron D10 gyökércsatornahossz-bemérő berendezést használunk a kényelem és a maximális precizitás érdekében.

vissza a technológiákhoz