Technológiák

Gyermekfogászat

Babák, gyermekek fogászati ellátása

 

Örök kérdés, mikor is kezdjük el a gyermekeinknél szájápolást. A kicsik nem mindig fogadják örömmel a fogkefét, de ezeket a szokásokat érdemes idejében kialakítani, hogy megelőzzük a később visszavonhatatlan következményekkel járó, maradó fog szuvasodását.

A  korai szájhigiénés nevelés során ún. beszoktató programmal várjuk a gyermekeket. Ennek során először csak eljönnek a szülővel a rendelőbe, de kezelés még nem történik.
Következő alkalommal be is ülnek a székbe és megnézzük a fogakat. Ekkor már jutalom is jár, apró ajándék formájában. Ha szükség van valamilyen kezelésre, a bizalom megnyerése után sokkal könnyebben kezelhetjük gyermekét, hiszen így a látogatás a „doktor néninél” inkább válhat kalanddá és „bátorság próbává” mint kínszenvedéssé, gyermeknek és szülőnek egyaránt.

A gyermekek fogászati ellátását a szaktudást, türelmet és gyermekbarát környezetet kíván, ebben a területen jártas kollégánk nyújt segítséget, így már a legkisebb kortól végzünk barázdazárást, szuvas tejfogak kezelését.

vissza a technológiákhoz