Technológiák

Betétek

Segítség a nagyobb mértékű foghiányok pótlására

 

Olyan esetekben, amikor a fog jelentős része károsodott, betéttel (ezt nevezzük inlay-nek, amennyiben a fog csücskeit is pótolja, onlay-nek) állítjuk helyre. Anyaguk alapján készülhetnek arany ötvözetből, kerámiából vagy műanyagból. A fog hiányzó részét kiegészítő inlay laboratóriumi körülmények között készül, ezáltal erősebb és jóval tartósabb a hasonló méretű hagyományos töméseknél és jóval kevesebb foganyag feláldozásával jár, mint egy korona készítése.

A fogszuvasodás illetve a régi tömés eltávolítása után a fog üregét meghatározott szempontok szerint alakítjuk ki, majd a fogról precíz lenyomatot veszünk. A betét fogtechnikai laboratóriumban készül a lenyomatok alapján. A laboratóriumi munka elkészültéig a fogat ideiglenes töméssel látjuk el. A betét elkészültével az ideiglenes tömést eltávolítjuk és a betétet rögzítjük. Az eljárás legalább két alkalmat vesz igénybe.

A legnagyobb precizitás érdekében a legmodernebb Aquasil/Dentsply terméket használjuk lenyomatvétel során, a fogtechnikai laboratóriumban pedig a GC Gradia anyagot részesítjük előnyben.

A CEREC technikának köszönhetően rendelőnkben lehetőség nyílik arra is, hogy a fogtechnikai munka néhány perc, legfeljebb fél óra alatt a helyszínen elkészüljön, köszönhetően ennek a nagy pontosságú mintavételi és készreviteli eszköznek. A CEREC segítségével akár egyetlen látogatással is újjászülethet a károsodott fog.

vissza a technológiákhoz